Team

 

Wouter Ströer (psychotherapeut | klinisch psycholoog)

maakte op zijn dertigste de ommezwaai van het bedrijfsleven naar een universitaire studie psychologie. Na drieëneenhalf jaar studeerde hij cum laude af. Na zijn studie is Wouter verder opgeleid door de bekende psychoanalyticus Mario Montessori. Wouter heeft inmiddels veel ervaring met langdurige therapieën en het begeleiden van cliënten bij het verwerken van diepgaande problematiek. Wouter geeft individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie. Heel specifiek is zijn ervaring met het behandelen van psychische problemen bij allochtonen, politieke vluchtelingen en tweede generatie slachtoffers.

“Ik werk nu ruim vijftien jaar als psychotherapeut en doe dat nog iedere dag met veel enthousiasme. Ik hou er niet van om zwijgend te luisteren en af en toe eens een vraag te stellen. Ik stimuleer bij voorkeur een interactieve relatie tussen de cliënt en mijzelf, waarin alles helder en open kan worden besproken. Ik leer cliënten om hun gedrag zelf te beïnvloeden en zoveel mogelijk zelf te sturen. Ik geloof in de veerkracht die in elk mens zit.”

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
Tel. 023-5470206
E-mail: wouter@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail
Contact Wouter Ströer

BIG GZ-psycholoog & Klinisch psycholoog: 19045274925
BIG Psychotherapeut  : 19045274916
AGB-code persoonlijk : 94001894 | KvK-nummer: 50619241

 

Anna Kalksma (psychotherapeut | GZ-psycholoog)

Informatie volgt z.s.m.
Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
Tel. 023-5470206
E-mail: anna@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG GZ-psycholoog: 19062899125   |   BIG Psychotherapeut: 39062899116
AGB-code persoonlijk: 94014462      |   KvK-nummer: volgt zsm

 

Bregje Boeting
(psychotherapeut | GZ-psycholoog)

is in 2003 afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Na een tweetal tijdelijke dienstverbanden en een periode te hebben gewoond in Sevilla, is zij in 2005 gaan werken bij Dimence (voormalig RIAGG) in Zwolle. Daar heeft zij op zowel de Jeugdafdeling als de Volwassenafdeling gewerkt en in 2009 haar registratie als GZ-psycholoog behaald. In 2010 is Bregje zich specifiek gaan richten op het werken met adolescenten bij GGZinGeest in Amsterdam. Sinds 2012 werkt zij bij Ströer Psychotherapie waar zij met veel plezier pubers, adolescenten en volwassenen behandelt. Op deze plek heeft Bregje de opleiding tot psychotherapeut gevolgd.

“Mijn behandelingen zijn persoonsgericht en inzicht gevend. Als therapeut bied ik de cliënt een vertrouwde, oordeelvrije omgeving waarbinnen alles openlijk besproken kan worden. Samen richten we de aandacht op patronen, overtuigingen en gevoelens die belemmerend zijn in het omgaan met jezelf en met anderen. Ik zie het als mijn centrale, therapeutische taak te helpen bij het begrijpen, verwoorden en verruimen van de emotionele beleving. Het ontdekken hoe patronen uit het verleden zich in het hier en nu herhalen helpt cliënten hiervan los te komen. Meer inzicht en het doorvoelen maakt verandering mogelijk. Ik zie de therapie als een reis of proces waarin iemand kan leren en ontdekken over zichzelf en nieuwe (corrigerende) ervaringen op kan doen. Ik vind het elke keer weer mooi en inspirerend om te zien hoe mensen door therapie meer vrijheid en zelfvertrouwen ervaren en meer van het leven gaan genieten.”

Naast psychotherapie verricht Bregje ook psychodiagnostisch onderzoek bij vermoedens van persoonlijkheidsproblematiek, ASS (autisme spectrum stoornissen) en ADHD/ADD.

Ströer Kinderpraktijk

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
tel. 06-52720479
E-mail: bregje@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail
Contact Bregje Boeting

BIG GZ-psycholoog: 69911331925 | BIG Psychotherapeut: 89911331916
AGB-code persoonlijk: 94013752    | KvK-nummer: 55178669

 

Portretfoto Annemarieke 596A4236

Annemarieke Wassink (GZ-psycholoog)

studeerde af in de richting Klinische en Ontwikkelingspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanuit haar werk binnen psychologenpraktijk Reitsma & Van Wieren in Kollum en de ADHD-afdeling van PsyQ in Groningen heeft zij de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorg-psycholoog afgerond. Vervolgens heeft zij gewerkt bij revalidatiecentrum Rijndam in Rotterdam. In januari 2015 heeft Annemarieke zich aangesloten bij onze praktijk. Annemarieke geeft individuele therapie aan volwassenen. De behandeling kan kort- of langdurend zijn.

“Vertrouwen en bewustwording – voor mij twee kernbegrippen binnen mijn vak. Vanuit oprechte interesse en met een filosofische houding daag ik de cliënt graag uit aandacht te schenken aan patronen in gedachten, gevoelens en gedrag. Dit door ze te observeren, te bestuderen en te doorleven. Vervolgens gaan we na hoe beter gehoor kan worden gegeven aan bestaande behoeften en verlangens. Dit alles in de spreekkamer als veilige haven, een plek waar ik als therapeut steun bied. Ik vind het prachtig om mensen te mogen begeleiden in een persoonlijk proces van verandering en groei.

Binnen mijn behandelingen maak ik met name gebruik van methoden uit de persoonsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.”

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
tel. 06-54 35 59 29
E-mail: annemarieke@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG GZ-psycholoog: 19918217525
AGB-code persoonlijk: 94100029   |   KvK-nummer: 62350706

 

 

Jannetje van Mourik
(GZ-psycholoog en psychotherapeut i.o.)

werkt sinds 2015 bij onze praktijk. Zij studeerde klinische psychologie aan de universiteit Leiden. Na haar studie specialiseerde zij zich verder als GZ-psycholoog. Op dit moment volgt zij de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut.

Zij heeft ruim 15 jaar werkervaring en werkte onder andere in de verslavingszorg en de forensische psychiatrie. Hier werkte zij met mensen met een veelheid aan vaak ernstige en ingewikkelde klachten en problemen. Dit vormde haar tot een stevige, ruimdenkende en rustige therapeut. Naast behandelen doet zij graag psychologisch onderzoek bij mensen die vast zijn gelopen in hun behandeling of ondanks eerdere behandelingen steeds terugvallen in hun klachten.

“Ieder mens is uniek en geen behandeling daarom hetzelfde. Ik bied maatwerk en kijk samen met de cliënt welke therapievorm meest past bij de hulpvraag en wie de cliënt is als persoon. In de veilige setting van de therapeutische relatie, kan een cliënt tot nieuwe inzichten komen maar ook oefenen met op een andere manier met zichzelf, met anderen en ook zijn gevoelens of gedrag om te gaan”.

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
tel. 06-31 69 35 66
E-mail: jannetje@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG GZ-psycholoog   : 69919091225
AGB-code persoonlijk: 94061624   |  KvK-nummer: 62597469

 

Mirthe van Ofwegen
(GZ-psycholoog en psychotherapeut i.o.)

In de afgelopen tien jaar heb ik met veel fascinatie en toewijding gewerkt als psycholoog.

Steeds opnieuw raak ik geboeid door levensverhalen en worstelingen, maar ook door de onverwachte veerkracht van cliënten.

Ik geniet ervan in de therapie de meest recente wetenschappelijke onderzoeken toe te passen en ook de unieke mogelijkheden van iemand te onderzoeken. Ik creëer graag een plek waar nieuw gedrag en nieuwe ideeën kunnen rijpen.

Samen met cliënten ga ik op zoek naar diepere oorzaken van problemen en besteed ik gerichte aandacht aan onderliggende of verborgen gevoelens die juist veel invloed uitoefenen. Tegelijkertijd werk ik pragmatisch en doelgericht.

Het is mooi als mensen na afloop van de therapie meer veiligheid ervaren en beter bevriend zijn met zichzelf.

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-23956725
E-mail: mirthe@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG GZ-psycholoog   : 19922047425
AGB-code persoonlijk: 94102719  |  KvK-nummer: 67784283

 

Annelie Barendse (psycholoog en psychotherapeut)

studeerde klinische psychologie waarna zij ging werken in een vrijgevestigde praktijk. Hier zag zij veel verschillende patiënten met zeer uiteenlopende achtergrond en problematiek. Daarnaast deed zij een tijdje ervaring op in een kinder & jeugdpraktijk. Sinds 2012 is zij werkzaam in een eigen praktijk en sinds 2018 werkt zij daarnaast bij Ströer Psychotherapie.

“Het belangrijkste wat ik heb ervaren in mijn werk als therapeut, is dat ieder behandelcontact weer anders is. Wat de aanleiding ook is om in therapie te gaan, of van welke klachten iemand ook last heeft, iedereen heeft zijn eigen vorming en ontwikkeling doorgemaakt. Vaak heeft dit jaren later nog altijd invloed op iemands leven: de keuzes die men in het leven heeft kunnen maken, hoe contacten en relaties werden aangegaan of hoe dingen werden en worden beleefd. Met name de onbewuste invloed daarvan maakt dat klachten onveranderd aanwezig blijven of steeds weer terugkeren. En dat het kan voelen, alsof dit helemaal vanzelf gebeurt. Door hier over in gesprek te gaan proberen we samen inzichtelijk te krijgen hoe klachten zijn ontstaan en wat daarin van belang is geweest. Het inzicht hierin en de grip erop ontstaan gaandeweg via een therapieproces dat korter of langer kan duren. Mijn ervaring is, dat er op deze manier ruimte ontstaat om meer authentiek en vrijer te kunnen voelen, denken en handelen.”

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-11065084
E-mail: annelie@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG psychotherapeut: 19924739716
KvK-nummer: 55323367

 

Peter de Koningh (psychotherapeut | systeemtherapeut | GZ-psycholoog)

Vanaf april 2017 ben ik als psychotherapeut en als relatie- en gezinstherapeut verbonden aan de groepspraktijk van Wouter Ströer.

Eerder was ik als psycholoog/psychotherapeut werkzaam bij verschillende instellingen voor GGZ, zowel voor kinderen/jeugdigen als voor volwassenen. Sinds 2005 heb ik, daarnaast, een eigen praktijk.

Ik ben opgeleid in de verschillende psychotherapeutische kaders, cognitieve gedragstherapie, experiëntiele psychotherapie, systeemtherapie, psychoanalytische psychotherapie. Graag werk ik vanuit de psychoanalytische invalshoek. Dat betekent dat het onderzoek naar onbewuste processen van doen en laten een belangrijke rol speelt in de behandeling. De bedoeling daarbij is dat de dwingende rol van deze processen afneemt; dat klachten en symptomen naar de achtergrond verdwijnen en dat de cliënt meer vrijheid ervaart tot het maken van keuzes.

Voor meer informatie over deze vorm van therapie verwijs ik naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP): www.nvpp.nl

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-15058184
E-mail: peter@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG GZ-psycholoog   : 790 492 00 225 |  BIG psychotherapeut: 790 492 00 216
AGB-code persoonlijk: 94013623         |  KvK-nummer: 37163122

 

Sophie Jansen (psychotherapeut | GZ-psycholoog)

Informatie volgt z.s.m.
Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
Tel. 06 15434966
E-mail: sophie@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG GZ-psycholoog:    89914075225  |   BIG Psychotherapeut:  19914075216
AGB-code persoonlijk: 94017070       |   KvK-nummer: 71477217

 

Hermieke Kuiper (klinisch psycholoog | groepspsychotherapeut NVGP)

Hermieke werkt sinds 1983 in de GGZ, ruim 20 jaar bij verschillende locaties van GGZ In Geest (voorheen PZ Vogelenzang) en de laatste 10 jaar in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk op de afdeling Psychiatrie. Sinds oktober 2017 werk ik naast het werk in Beverwijk een aantal uren per week bij Ströer Psychotherapie. Dit ben ik gaan doen omdat ik de kans krijg bij Ströer een ambulante psychotherapiegroep op te zetten.

Mijn hele werkzame leven ben ik een groot voorstander en enthousiaste uitvoerder van groepspsychotherapie. In het Rode Kruis Ziekenhuis zijn mijn voornaamste werkzaamheden de psychotherapeutische deeltijdbehandeling in groepen. De kans om een ambulante groep te begeleiden heb ik daarom graag aangegrepen.

Groepspsychotherapie biedt unieke kansen om interactiepatronen die in iemands leven zijn ontstaan en waar mensen last van hebben, te onderzoeken en te veranderen. In een groepstherapie setting komen dezelfde problemen in de interactie naar voren als in het “gewone” leven. De veilige omgeving van de groep biedt mogelijkheden tot het begrijpen van het ontstaan van deze patronen en het oefenen met ander gedrag.

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-15058184
E-mail: hermieke@stroer.nl

BIG GZ-psycholoog: 490 492 50 325
AGB-code: 94001152

 

Esmé Marques (psycholoog en psychotherapeut i.o.)

is psycholoog en psychotherapeut in opleiding. Ze studeerde klinische psychologie waarna ze binnen zowel de eerste als tweede lijn werkte. Zo werkte ze bij verschillende huisartsenpraktijken en een vrijgevestigde psychotherapiepraktijk en kwam zo in aanraking met een grote variëteit aan uiteenlopende problematiek. Ze is sinds 2017 werkzaam bij Ströer Psychotherapie.

‘Mensen worden in hun doen en laten gedreven door motieven waar ze zich vaak niet bewust van zijn. Vroegere en ook latere ervaringen kunnen veel invloed hebben op hoe mensen zichzelf en hun wereld beleven en van daaruit omgaan met anderen en zichzelf. Dit leidt tot allerlei terugkerende patronen waaruit hinderlijke klachten kunnen voortvloeien. Door middel van psychotherapie kun je, binnen een betekenisvolle samenwerking, zicht krijgen op wat die patronen betekenen en hoe je klachten in elkaar zitten. Zodat je meer contact krijgt met je innerlijke wereld, jezelf beter begrijpt en aanvoelt en van daaruit anders in het leven komt te staan.’

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-15423247
E-mail: esme@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

 

Kees Kuijt, psycholoog

Kees Kuijt is sinds 2018 werkzaam bij Ströer Psychotherapie. Hij heeft de Master Klinische Psychologie gevolgd aan de Universiteit Leiden. Na zijn afstuderen is Kees begonnen in de verslavingszorg. Zijn ervaringen daar hebben hem overtuigd van het belang van veiligheid en vertrouwen in therapie. Om zo samen een nieuw perspectief te vormen in een vastgelopen verhaal.

Kees is een bevlogen behandelaar die met humor, rust en relativeringsvermogen het vertrouwen weet te geven in een volgende stap. “Vooral ook heb ik geleerd altijd weer verwonderd te kunnen raken door de veerkracht en creativiteit van mensen zelf. Verbinding maken met een ander vanuit visie, compassie en respect voor zowel de kwetsbaarheden alsook individuele krachten en talenten maakt dat ik mij geen fijner werk kan voorstellen“.

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-11293177
E-mail: kees@stroer.nl

KvK-nummer: 72644184

 

Jan Zeilstra, psycholoog

(Introductietekst en portretfoto volgen.)

Maandag: locatie Jacques Perklaan 1, 2106 EN Heemstede
Woensdag t/m vrijdag: locatie Herenweg 133, 2015 MG Heemstede
tel. 023-5470206 | 0615240506
E-mail: jan@stroer.nl
Kvk-nummer: 72766093

 

Jacqueline Wiener (gezins)coach, intervisie- en procesbegeleider)

werkte ruim twintig jaar als communicatie adviseur. In 2003 koos zij voor een andere uitdaging en richtte zich met haar nieuwe bedrijf JACQUELINE WIENER op coaching, intervisie- en procesbegeleiding. Zij heeft specifieke ervaring met het begeleiden van mensen en teams in het hoger management en het coachen van gezinnen. Jacqueline is toegankelijk en gepassioneerd, iemand die mensen helpt het optimale uit zichzelf te halen.

“Ik ben blij dat ik destijds het roer heb durven omgooien. Elke dag weer geniet ik van het werken met mensen die graag meer uit zichzelf willen halen of die de onderlinge band willen herstellen en verstevigen. Ik probeer mijn cliënten op een andere manier naar zichzelf te laten kijken, zodat ze veel meer vanuit hun eigen kracht kunnen opereren. Die inspirerende wisselwerking leidt vrijwel altijd tot mooie resultaten.”

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
tel. 06-34880142
E-mail: jw@jacquelinewiener.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail
Contact Jacqueline Wiener

naar boven