Team

Wouter Ströer
(1955, psychotherapeut/klinisch psycholoog)

Wouter maakte op zijn dertigste de ommezwaai van het bedrijfsleven naar een universitaire studie psychologie. Na drieëneenhalf jaar studeerde hij cum laude af. Na zijn studie is Wouter verder opgeleid door de bekende psychoanalyticus Mario Montessori. Mario Montessori heeft hem bekend gemaakt met het veelzijdige werk van Maria Montessori. Wouter raakte geïnspireerd en vervolgens heeft hij zich verdiept in het leven van het kind en in het bijzonder in de ontwikkeling van het jonge kind. Later is Wouter gaan werken met pubers en begeleidde hij kindertherapeuten in opleiding.

“Ik werk nu ruim vijftien jaar als psychotherapeut en doe dat nog iedere dag met veel enthousiasme. Ik werk graag met pubers. Door hun ontwapenende opstelling, hun eigenwijsheid en hun recht door zee benadering is het werken met pubers elke keer weer een uitdaging. Ze hebben ook echt wat te vertellen, daar ben ik van overtuigd!
Ik leer ze om hun gedrag zelf te beïnvloeden en zoveel mogelijk zelf te sturen. Ik geloof in de veerkracht die in elk mens zit.”

Wouter Ströer

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
Tel. 023-5470206
E-mail: wouter@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

 

Peter de Koningh (psychotherapeut, systeemtherapeut en GZ-psycholoog)

Vanaf april 2017 ben ik als psychotherapeut en als relatie- en gezinstherapeut verbonden aan de groepspraktijk van Wouter Ströer.

Eerder was ik als psycholoog/psychotherapeut werkzaam bij verschillende instellingen voor GGZ, zowel voor kinderen/jeugdigen als voor volwassenen. Sinds 2005 heb ik, daarnaast, een eigen praktijk.

Ik ben opgeleid in de verschillende psychotherapeutische kaders, cognitieve gedragstherapie, experiëntiele psychotherapie, systeemtherapie, psychoanalytische psychotherapie. Graag werk ik vanuit de psychoanalytische invalshoek. Dat betekent dat het onderzoek naar onbewuste processen van doen en laten een belangrijke rol speelt in de behandeling. De bedoeling daarbij is dat de dwingende rol van deze processen afneemt; dat klachten en symptomen naar de achtergrond verdwijnen en dat de cliënt meer vrijheid ervaart tot het maken van keuzes.

Voor meer informatie over deze vorm van therapie verwijs ik naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP): www.nvpp.nl

Peter de Koningh, psychotherapeut, systeemtherapeut en GZ-psycholoog

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-15058184
E-mail: peter@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG GZ-psycholoog: 790 492 00 225 | BIG psychotherapeut: 790 492 00 216
AGB-code persoonlijk: 94013623 | KvK-nummer: 37163122

 

Bregje Boeting
(psychotherapeut, GZ-psycholoog)

is in 2003 afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Na een tweetal tijdelijke dienstverbanden en een periode te hebben gewoond in Sevilla, is zij in 2005 gaan werken bij Dimence (voormalig RIAGG) in Zwolle. Daar heeft zij op zowel de Jeugdafdeling als de Volwassenafdeling gewerkt en in 2009 haar registratie als GZ-psycholoog behaald. In 2010 is Bregje zich specifiek gaan richten op het werken met adolescenten bij GGZinGeest in Amsterdam. Sinds 2012 werkt zij bij Ströer Psychotherapie waar zij met veel plezier pubers, adolescenten en volwassenen behandelt. Op deze plek heeft Bregje de opleiding tot psychotherapeut gevolgd.

“Mijn behandelingen zijn persoonsgericht en inzicht gevend. Als therapeut bied ik de cliënt een vertrouwde, oordeelvrije omgeving waarbinnen alles openlijk besproken kan worden. Samen richten we de aandacht op patronen, overtuigingen en gevoelens die belemmerend zijn in het omgaan met jezelf en met anderen. Ik zie het als mijn centrale, therapeutische taak te helpen bij het begrijpen, verwoorden en verruimen van de emotionele beleving. Het ontdekken hoe patronen uit het verleden zich in het hier en nu herhalen helpt cliënten hiervan los te komen. Meer inzicht en het doorvoelen maakt verandering mogelijk. Ik zie de therapie als een reis of proces waarin iemand kan leren en ontdekken over zichzelf en nieuwe (corrigerende) ervaringen op kan doen. Ik vind het elke keer weer mooi en inspirerend om te zien hoe mensen door therapie meer vrijheid en zelfvertrouwen ervaren en meer van het leven gaan genieten.”

Naast psychotherapie verricht Bregje ook psychodiagnostisch onderzoek bij vermoedens van persoonlijkheidsproblematiek, ASS (autisme spectrum stoornissen) en ADHD/ADD.

Bregje Boeting, psychotherapeut en GZ-psycholoog

Jacques Perklaan 1, 2106 EN Heemstede
tel. 06-52720479
E-mail: bregje@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

BIG GZ-psycholoog: 69911331925 | BIG Psychotherapeut: 89911331916
AGB-code persoonlijk: 94013752 | KvK-nummer: 55178669

 

Juliëtte Cassé (orthopedagoog, psychotherapeut i.o.)

studeerde orthopedagogiek en heeft tijdens haar studie op verschillende plekken gewerkt waar zij baby’s en jonge kinderen zag, zowel zonder als met uiteenlopende problemen uit gezinnen met verschillende achtergronden. Na haar studie werkte zij eerst als onderzoeker (2011-2015) aan de universiteit, in een instelling voor jonge kinderen en in een vrijgevestigde praktijk voor adolescenten en volwassenen. Sinds 2017 werkt zij bij Ströer Psychotherapie waar zij kinderen en volwassenen ziet.

‘Of nu een kind, adolescent of volwassene start met therapie, ik vind het belangrijk om samen de tijd te nemen om te gaan begrijpen waar iemand mee worstelt. Iedereen heeft daarbij zijn eigen verhaal, hoe klein kinderen ook zijn, dus baby’s ook. Behalve de problemen en klachten, zoals angst, somberheid, negatief over jezelf denken, boze buien of problemen met de seksualiteit, die op de oppervlakte spelen, ben ik daarom ook nieuwsgierig naar de diepere wortels van de problemen. Kinderen vertellen hierover tijdens hun afspraak vooral via spel, terwijl hoe ouder mensen worden zij meer taal gaan gebruiken en we vooral gaan praten over wat er dwarszit. Mijn ervaring is dat wanneer moeilijkheden naar de oppervlakte kunnen komen en benoemd kunnen worden, deze geleidelijk aan minder heftig en meer hanteerbaar worden’.

Juliëtte Cassé, orthopedagoog

Jacques Perklaan 1, 2106 EN Heemstede
E-mail: juliette@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

 

Linda Dunne (systeemtherapeut | vaktherapeut)

Linda is systeemtherapeut en een senior geregistreerd vaktherapeut (drama).  Zij is in Canada, Amerika en Nederland opgeleid en begon haar carrière met kinderen met forse gedragsproblemen en multi-gestresseerde gezinnen. Daarna heeft Linda een tijd binnen de forensische psychiatrie in Texas gewerkt en bij diverse instellingen in de verslavingszorg, psychiatrie en heeft zij met slachtoffers van seksueel geweld en trauma gewerkt.

Linda heeft ruim twintig jaar ervaring in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) in Canada, de Verenigde Staten en Nederland en werkt zij met individuen, groepen, gezinnen en (echt)paren. In de loop van de jaren heeft Linda zeer uiteenlopende hulpvragen behandeld, praktisch geen situatie is haar vreemd. Zij kiest voor een nieuwsgierig en onderzoekende houding; speels, creatief, direct maar persoonlijk en waar mogelijk met humor!

Linda werkt vanuit een eclectische benadering; centraal staan systemisch en psychodynamische theorie naast het doen en ervaren vanuit de vaktherapie.

Linda Dunne (systeemtherapeut | vaktherapeut)

Jacques Perklaan 1, 2106 EN Heemstede
tel. 06-11190604
E-mail: linda@stroer.nl
Aanmelding: telefonisch of via e-mail

Aanwezig: dinsdag, woensdag en vrijdag